Samen de natuur in

Basis Bushcraft

Vlier Bushcraft verzorgt (survival) workshops en natuurwandelingen voor individuen en groepen. Ik neem je graag mee op avontuur en breng jou weer in contact met de natuur.

Wat gaan we doen?

Tijdens een bushcraft basis workshop gaan we basisvaardigheden van het bushcraft behandelen.

Locatie

Scouting terrein Austerlitz in Utrecht

Prijs

€ 110,00 per volwassene
€ 55,00 per kind (tot 12 jaar)

Data 2024

Data op aanvraag

Tijdstip:  Zaterdag 10.00 tot Zondag 16.00 uur

Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers:10

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@vlierbushcraft.nl of maak gebruik van het contactformulier. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en een betaalverzoek.

Workshop Basis Bushcraft

Dit leer je tijdens de workshop:

Shelter

Beschutting tegen regen of wind is essentieel om te voorkomen dat je onderkoeld raakt. Daarom is het belangrijk om iets van een onderkomen te hebben.
Ik leg uit hoe je een waterdicht en geïsoleerd onderkomen maakt van takken en bladeren.

Water

Drinkwater is heel belangrijk. De gemiddelde mens kan maar een paar dagen zonder water. Maar waar vind je water in de natuur en hoe zuiver je dat? Dat leg ik uit tijdens de workshop.

Vuur

Tijdens de workshop leg ik uit hoe je droog hout sprokkeld en welke houtsoorten je het best kan gebruiken. Ik laat voorbeelden zien van licht ontvlambaar martiaal dat je in de natuur kan vinden (tondel) en ik leer hoe je vuur kan aansteken met een firesteel.

Mes vaardigheden

We behandelen hoe je veilig met een mes werkt. Ook komen verschillende snijtechnieken aan bod en hoe je je mes het beste onderhoudt.

Bruikbare wilde planten

Tijdens een korte wandeling laat ik zien welke veel voorkomende planten in Nederland eetbaar zijn of waar je ze voor kan gebruiken.

Reviews van deelnemers

Julian(10) wilde meer over  bushcraft weten dus ben ik 2 dagen en een nacht met hem de bossen in gegaan om hem van alles te leren. Dit hebben we daarna nog een keer herhaald en ik mocht ook nog  zijn kinderfeestje organiseren. Dit is wat zijn moeder er van vond.

”Bushcrafter Tom organiseerde een keileuk kinderfeest voor onze zoon Julian. Tom had onze Julian al eens eerder bushcraftles gegeven en Julian wilde dat natuurlijk delen met zijn vrienden. Lekker in de natuur; back to basic, leren vuurtje stoken, warme chocomelk maken, broodje maken en bakken. Hut bouwen, speer maken/ werpen, met pijl en boog schieten etc…..Súperleuk! Véél leuker en gezonder dan vele andere kinderfeestjes- mogelijkheden!”

Yvonne de Leeuw