Samen de natuur in

Brandneteltouw maken

Vlier Bushcraft verzorgt (survival) workshops en natuurwandelingen voor individuen en groepen. Ik neem je graag mee op avontuur en breng jou weer in contact met de natuur.

Wat gaan we doen?

Ik geef uitleg over hoe, waar en wanneer je brandnetels oogst. Daarna leg ik uit hoe je de vezel van de brandnetel af haalt. En ik leg uit hoe je van het vezel touw kan twijnen. Deze twijn techniek kan je ook op andere vezel soorten toepassen.

Locatie

Den Bosch

Prijs

€ 20,00 per volwassene
€ 10,00 per kind (tot 12 jaar)

Data 2024

15 september 2024

Tijdstip: Nog nader te bepalen
Duur: 2 uur

Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers:10

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@vlierbushcraft.nl of maak gebruik van het contactformulier. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en een betaalverzoek.

brandneteltouw

Brandneteltouw maken

Iets wat weinig mensen weten is dat brandnetel een hele sterke vezel heeft die al duizenden jaren gebruikt word voor allerlei dingen. Nadat het gekaard en gesponnen was werd er zelfs kleding van gemaakt! Door van de vezel een touw te twijnen maak je het nog sterker. En touw kan je natuurlijk gebruiken voor allerlei dingen. In een survival situatie kan je er vallen, strikken en netten mee maken om mee te jagen.

Voor veel primitieve jachtenwapens heb je het ook nodig. Denk maar aan de pijl en boog en de slinger. De slinger kan je zelfs uit niks anders maken dat brandnetel! Je kan er natuurlijk ook dingen mee vastbinden of een ketting of armband van maken. Kortom touw is super handig en om dat te kunnen maken van een veel voorkomende plant is top.

Workshop Brandneteltouw maken

Reviews van deelnemers

Sylvia heeft een praktijk  waarbij ze kinderen helpt om bij zichzelf te blijven en daarnaast geeft ze ook nog les aan een klas. Ik heb bij haar praktijk aan de kinderen uitgelegd hoe je touw twijnt van brandnetels. En ik heb de kinderen van haar klas laten zien hoe je veilig met een mes omgaat en hoe je vuur maakt.  Hieronder vertelt ze hoe ze mij ervaren heeft.

“Tommie kan heel helder en duidelijk uitleggen en instructie geven aan kinderen. Opmerkelijk hoe hij dat doet. Eenvoudige, rustige en simpele uitleg met een opbouw die voor kinderen goed te volgen is. De kinderen worden meteen uitgenodigd mee te doen, waardoor een lange luisterhouding niet nodig is. Fijn!
Hij zorgt voor materialen voor ieder kind. Zijn rustige optreden spreekt kinderen zeer aan. Hij observeert goed. Is betrokken, opmerkzaam en behulpzaam.”

Sylvia Ashmann

leerkracht en kindercoach, Praktijk natuurlijkwijskind