Samen de natuur in

Wie ben ik?

Vlier Bushcraft verzorgt (survival) workshops en natuurwandelingen voor individuen en groepen. Ik neem je graag mee op avontuur en breng jou weer in contact met de natuur.

Samen de natuur in

Wie is die flierefluiter?

Ik ben Tommie van Gelder oprichter en eigenaar van deze wildernisschool: Vlier Bushcraft. Heel mijn leven ben ik al gefascineerd door alles wat met zelfredzaamheid en survival te maken heeft. Ik vind het fantastisch dat je alle benodigdheden die wij mensen nodig hebben om te leven zo uit de natuur kan halen. En daarom ben ik ook al een aantal jaren bezig om uit te vinden hoe je dat precies doet.

Op de basis en middelbare school voelde ik mezelf nooit echt op mijn plek. Ik ben namelijk iemand die van bewegen houdt, buiten in de natuur zijn en dingen maken met mijn handen. Helaas is er in het huidige leerssysteem vooral binnen zitten lezen, schrijven en luisteren. Toen ik uiteindelijk op het hbo terechtkwam en uitvond dat het alleen meer van hetzelfde was heb ik besloten het roer om te gooien. Ik wil leren (over)leven in de natuur! Sinds dien ben ik bezig cursussen, opleidingen en ambachten te volgen om dingen te leren die me naar dat doel brengen.

En nu geef ik deze vaardigheden weer door. Deze zijn belangrijk ook in onze moderne maatschappij aangezien ze je bewust maken van hoe dicht wij zijn verbonden met de natuur. Als je onze connectie met de natuur niet snapt is het makkelijk om onrespectvol met de natuur om te gaan en daar de consequenties niet van in te zien, bijvoorbeeld door vervuiling. Iets wat wereldwijd een gigantisch probleem is op dit moment.
Dit is reden dat dit soort vaardigheden juist nu van groot belang zijn.

Tommie van Gelder Survival Workshops en Natuurwandelingen

Samen de natuur in

Meer weten?

Ik neem je graag mee op avontuur en breng jou weer in contact met de natuur.

Wil je leren hoe je kunt (over)leven in de natuur? Wil je kennismaken met de beginselen van bushcraft? Wil je meer kennis vergaren over de natuur?

Kies dan één van de workshops of natuurwandelingen