WAT IS BUSHCRAFT?

bushcraft is een soort van kamperen in de natuur. Het ligt een beetje tussen normaal kamperen en survival in. Bij survival gaat het om overleven in de natuur waarbij je bijn al je spullen uit de natuur moet verzamelen.

Bij kamperen neem je alles mee wat je wilt en verblijf je meestal op een camping. Bij bushcraft verblijf je ergens in de natuur net als bij survival maar je neemt wel wat dingen mee om toch comfortabel te zijn. Daarnaast haal je ook een deel van de spullen die je nodig hebt uit de natuur. Je neemt bijvoorbeeld een pannetje met wat aardappelen mee maar haalt het water wat je nodig hebt om de aardappelen te koken uit een beekje in de omgeving. En als groenten gebruik je wilde planten die je onderweg tegenkomt. In plaats van haringen voor je tent mee nemen zoek je een paar takjes in het bos je snijd er een punt aan en je zet er je tent mee vast.

Bushcraft is dus geschikt voor mensen die in contact willen komen met de natuur en deels zelfvoorzienend willen zijn zonder daar veel comfort voor in te leveren. Het is ook een goede basis waaruit je survival technieken kan leren.